Traktor Proxima

Traktorji serije Zetor Proxima so na voljo z odličnimi turbodizelskimi motorji, moči 65, 76, 89 in 97 KM. Motorji izpolnjujejo pogoje evropskih direktiv o porabi goriva in izpušnih plinov. Traktorje te serije odlikujejo predvsem zanesljivost, visoka zmogljivost in nizki stroški vzdrževanja. Kot vsi ostali traktorji Zetor so že v osnovnem modelu opremljeni s kompresorjem in avtomatsko kljuko za enoosno prikolico, nastavljivim volanom, sovoznikovim sedežem, delovnimi lučmi in šestimi hidravličnih priključki s sistemom za lovljenje olja.

Proxima
PDF

Traktorje serije PROXIMA je mogoče prilagoditi za vse vrste terena in opremiti tudi za različne namene uporabe.

Modeli Zetor PROXIMA PLUS se uvrščajo v kategorijo srednje težkih traktorjev in uporabniku prinašajo predvsem PLUSE! Na voljo so z motorji moči: 89, 97 in 108 KM. PROXIMA PLUS ima menjalnik 16+16 s ”polovičkami” ter mehansko spreminjanje smeri vožnje naprej – nazaj. Opcijsko je na voljo EHR hidravlika, klima, pnevmatski sedež in še veliko druge dodatne opreme.

Modeli Zetor PROXIMA POWER so še močnejši: z motorji moči od 89 do 117 KM. Prednosti Proxime Power so hlajena sklopka, znižan nivo hrupa in nizka poraba goriva in predvsem menjalnik powership 24/24 (3-stopenjski) z EH invertorjem, ki omogoča izredno natančno izbiro želene delovne ali potovalne hitrosti. Ročica EH invertorja je priročno nameščena na levi strani volana, Power shuttle sistem pa omogoča vozniku traktorja prestavljanje brez uporabe sklopke.